TABU TEMA projekt je u sklopu kojeg su snimljena i objavljena dva kratka filma pod nazivom Rušimo tabue i Pomozimo mladima da budu odgovorni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je usmjeren na osvješćivanje mladih na važnost odgovornog spolnog ponašanja. Filmovi na jednostavan i mladima pristupačan način podsjećaju na važnost korištenja zaštite pri spolnim odnosima te testitanje na spolno prenosive bolesti. U osmišljavanju i izradi filmova sudjelovali su mladi volonteri Udruge roditelja Korak po Korak, a projekt je financiran od strane Grada Zagreba.

 

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Upis oca djeteta


17. 12. 2013.
AUTOR:
Igor Garić
dipl.iur.

Imam 16 godina, trudna sam i trebala bi roditi 11.2.2014. Kad sam dečku rekla da sam trudna, ostavio me i rekao  da dijete sigurno nije njegovo i da tko zna s kim sam sve bila. A dijete sigurno je njegovo jer sam samo s njim spavala. E sad, ja bi htjela da dijete ima upisanog oca, a sigurna sam da se on neće htjeti upisati i priznati da je dijete njegovo. Da li ja njega mogu nekako natjerati da prizna dijete koje je njegovo. Jel to treba ići sudskim putem?

Poštovana, s obzirom na vašu situaciju Obiteljski zakon je vrlo jasan te je na jednostavan  propisana sama procedura priznavanja očinstva. Majčinstvo i očinstvo može se priznati na zapisnik pred matičarom, centrom za socijalnu skrb ili sudom. Navedena tijela dužna su bez odgode dostaviti primjerak zapisnika matičaru nadležnom za upis djeteta u maticu rođenih.

Pročitaj više

© Mama je mama 2019