Je li kondom pouzdana zaštita kod prvog spolnog odnosa?

Nives Šikanić-Dugić

Nives Šikanić-Dugić

prim.mr.sc.dr.med.

Pozdrav! Posljednju menstruaciju sam imala od 27.4 do 2.5 te sam prvi spolni odnos imala 10.5 i taj dan mi je bio dan ovulacije. Odnos je bio od samog početka do kraja s kondomom bez iznimke. Partner je svršio unutar mene u kondom te je kasnije sprema bila u predviđenom mjestu i kondom nije no mene zanima sljedeća stvar, je li moguće zatrudnjeti unatoč kondomu posto mi je to bio dan ovulacije? Napravila sam i test za trudnoću 12 dana od odnosa ClearBlue testom koji može i do 5 dana prije očekivanje menstruacije pokazati rezultat i bio je negativan. 2 puta sam ga radila i oba puta je bio negativan.
Zao mi je na dugom tekstu no još 2 dana do menstruacije, a ja sam u panici. Smatrate li da bi trebala ponoviti test za svaki slučaj?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Kondom je dobra zaštita od trudnoće ako se pravilno koristi i stavi na spolovilo prije bilo kakvog spolnog kontakta. Ne trebaš se brinuti za trudnoću, jer kondom nije pukao. Inače, najbolje i najsigurnije je raditi testove na trudnoću ukoliko menstruacija kasni nekoliko dana.