Predstava “BOKTE!”

Udruga roditelja „Korak po korak“ partner je u novoj predstavi pod imenom „Bokte“ koja tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od njihovog rođenja do punoljetnosti. Pretpremijerna izvedba bila je 13. listopada, u Histrionskom domu, a premijera nas očekuje u nedjelju 24. listopada na istoj adresi.

Producentica ove predstave je Svetlana Patafta, a predstavu su sufinancirali Ministarstvo kulture i medija RH i Ured za kulturu Grada Zagreba.

Glavni likovi kroz čiju prizmu slušamo obiteljsku priču su arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris skupa s njihovom djecom, blizancima, Malom i Malim.

Seciranjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze ova predstava prikazuje kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Pokušavamo doći do korijena sukoba u obitelji koji najčešće leži u pretjeranoj potrebi za zaštitom – koja često rezultira razdorom među njenim članovima.

Predstava je upravo zbog svoje tematske širine namijenjena odrasloj i mladoj publici jer kroz komične, svima prepoznatljive situacije unutar jednog doma nastoji prikazati odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja.

Više o predstavi možete pročitati na sljedećem linku: https://www.punakuca.hr/shows/bokte/