Smještaj za maloljetne trudnice

Vesna Šugar

Vesna Šugar

mag.act.soc.

Poštovanje, imam 15 godina i trudna sam 9 tjedana s dečkom koji ima 18 godina. Trenutno ne idem u školu, jer su mi dali radi trudnoće zabranu, inače sam 8 razred. Konstantno su svađe kod kuće , moja majka me uopće ne podržava u trudnoći. Ne mogu nikad popričati s njom jer me ne želi saslušati ili joj je svejedno što govorim.
Bila sam kod socijalne radnice. Ona mi apsolutno ništa nije pomogla. Stalno s mojom mamom nešto priča. Nije mi rekla što da učinim, kako dalje sa mnom kao da ne postojim. Ne znam kome više da se obratim, zanima me kakva prava imam. Ima li smještaj neki za maloljetne trudnice ili slično?

Draga trudnice,

smještaj za maloljetne trudnice se može realizirati u Materinskom domu, u okviru Dječjeg doma Zagreb, u Caritasovoj kući u Zagrebu, udomiteljskoj obitelji ili u nekoj drugoj kući na području Hrvatske, ali se smještaj treba prethodno dogovoriti s centrom za socijalnu skrb, prema mjestu tvog prebivališta. S obzirom na to da je svaka situacija drugačija, treba je rješavati individualno, pa se javi svom Centru – timu za obitelj i mlade ili za razgovor nazovi u naše savjetovalište – Udrugu roditelja “Korak po korak”, na broj tel.  01/48-555-78

Ne brini, sve ćemo rješavati postupno i zajedno.

Srdačan pozdrav.